Doneer
Openingstijden dinsdag t/m vrijdag van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags.

Opslagplaats van de Koning

Hoog op een heuvel in de bijzondere natuur en tijdloze setting van het gebied Rincon staat een groot wit gebouw. De ‘Mangazina di Rei’ (opslagplaats van de Koning) werd in de negentiende eeuw door de Nederlandse overheid gebruikt om rantsoenen op te slaan voor de gouvernementsslaven. Ook had het een rol van betekenis in het gebied dat toendertijd de landstuinen ten Oosten genoemd werd.

Tegenwoordig wordt de opslagplaats gebruikt om de culturele rijkdom van Bonaire te bewaren voor huidige en toekomstige generaties voor doeleinden van studie, educatie en genoegen.

De Bonaireaanse manier van leven

Cultuur is binnen onze filosofie je manier van leven, zaken aanpakken en niveau van ontwikkeling. De Bonaireaanse manier van leven kenmerkt zich door levenslust, ondernemerszin, gezelligheid en respect voor de natuur.

Bonaire is volop in ontwikkeling en staat voor verschillende uitdagingen om te voorkomen dat belangrijk erfgoed verloren gaat, lokaal voedsel geproduceerd wordt, het toeristisch product gediversifieerd wordt en werkgelegenheid voor praktisch ingestelde mensen gecreëerd wordt.

Ontwikkelingskansen

Het gebied Rincon heeft het potentieel om uit te groeien tot een multifunctioneel platteland dat voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk is. Hiermee kan Rincon een aanzienlijke bijdrage leveren in de diversificatie van het toeristisch product van Bonaire.

Door ontwikkelingsvoorbeelden te creëren wilt stichting Mangazina di Rei een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied Rincon zodat er ontwikkelingskansen ontstaan voor alle mensen van Bonaire.

Partners en sponsors